top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıCyberwise

Türkiye’de benzeri görülmemiş güçte bir siber güvenlik yapılanması: Cyberwise…


Aret Kıllıoğlu: “Bu topraklardan çıkmış en büyük siber güvenlik markası olmak, en önemli hedefimiz”


Türkiye’nin ilk siber güvenlik bütünleşmesiyle doğan Cyberwise markasının, son bir yıl içinde hayata geçirdiği şirket birleşmeleri, bölgesel ve global liderlik hedefleri, düzenlenen basın toplantısında değerlendirildi. Cyberwise Genel Müdürü Aret Kıllıoğlu ev sahipliğinde dijital olarak düzenlenen basın toplantısına Cyberwise Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı ve Taxim Capital Kurucu ve Yönetici Ortağı Selahattin Zoralioğlu katıldı. Toplantıda, Cyberwise’ın büyüme hedefindeki yeni odak noktalarının, Avrupa ve Orta Doğu’da bulunan iştirakleri olduğu vurgulandı.


Siber güvenlik sektörünün iki öncü firması Biznet ve Securrent ile özel sermayeli fon yönetim şirketi Taxim Capital’in ortaklık yapısına dahil olduğu bir birleşmeyle doğan, Türkiye’nin lider siber güvenlik firması Cyberwise; Şubat 2021 tarihinde sektörün en önemli oyuncularından Innovera’yı da bünyesine katarak, global bir güç olma yolunda da emin adımlarla ilerliyor.


Cyberwise, son bir yılda gerçekleştirdiği siber güvenlik sektörünün en önemli birleşmeleriyle, hem Türkiye’de hem de global alanda, uluslararası standartlarda uçtan uca siber güvenlik çözümleri sunmanın yanı sıra; sürekli hale getirdiği yetenek ve insan kaynakları kapasitesi artışıyla, bölgesel liderlik ve sürdürülebilir büyüme hedeflerine emin adımlarla ilerliyor.


Cyberwise’ın sektöre değer katma ve global bir güç olma yolculuğu Cyberwise Genel Müdürü Aret Kıllıoğlu ev sahipliğinde, dijital ortamda gerçekleştirilen basın toplantısında değerlendirildi. Toplantıda; Türkiye’de siber güvenlik sektörünün en büyük şirket birleşmeleriyle doğan Cyberwise’ın sektöre kattığı değer, Cyberwise Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı ve Taxim Capital Kurucu ve Yönetici Ortağı Selahattin Zoralioğlu katılımıyla ele alındı.


“Türkiye’de bölgesel çapta ve güçte bir siber güvenlik yapılanması: Cyberwise”

Basın toplantısında yaptığı konuşmada toplamda 42 milyon dolarlık ciro ile Türkiye’de bölgesel çapta ve güçte bir yapı ortaya çıkardıklarını belirten Cyberwise Genel Müdürü Aret Kıllıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Cyberwise olarak 2020 yılı ciromuz, Türkiye’de 24 milyon dolar, Hollanda ve Dubai ofislerimizde toplam 2.5 milyon dolar olmak üzere; genel toplamda yaklaşık 26.5 milyon dolardı. Innovera’nın da Cyberwise’a katılmasıyla birlikte, şu anda toplamda 42 milyon dolarlık ciro ve 250 yeteneği istihdam eden bir yapıya ulaştık. Sadece Türkiye’de değil, Avrupa dahil tüm bölgeyi kapsayacak nitelikte güçlü bir yapılanma ortaya çıkarmaktan gururluyuz.”

Aret Kıllıoğlu: “Bu topraklardan çıkmış en büyük siber güvenlik markası olmak, en önemli hedefimiz …”

Sadece finansal olarak değil, müşteri ve çeşitlenen ürün portföyü, gerçekleştirilen ihracat, AR-GE/ÜR-GE çalışmaları ve yaratılan istihdamla da, sektöre katma değer sağladıklarını vurgulayan Kıllıoğlu; “KOBİ’lerden holdinglere her müşteri segmentine siber güvenlik hizmeti sağlama kapasitesine sahip bir yapılanma olarak, Yönetilen Güvenlik Hizmetlerimiz çerçevesinde farklı ölçeklerdeki kurumlara, İstanbul’da ve Ankara’da olmak üzere iki adet Siber Güvenlik Operasyon Merkezi (SOC) ile hizmet veriyoruz. Bu paralelde Türkiye içindeki hizmet alanımızı genişletmek için de yakın zamanda İzmir bölge ofisimizi kurduk. Yerli bir marka olarak ulusal siber güvenliğimize hizmet edecek özgün ürünlerimizi geliştiriyor ve yatırımlarımıza da bu yönde devam ediyoruz. Bu ürünlerden Zafiyet ve Risk Yönetim Platformumuz Bizzy, kamu ve özel sektörde birçok kurum tarafından kullanılıyor. Milli siber güvenliğimizi yerli ürünler ile destekleme adımlarının yanı sıra uluslararası standartlarda geliştirdiğimiz bu teknolojilerin global siber güvenlik pazarında da rekabetçi ürünler arasında yer alması için çalışıyoruz. Geldiğimiz noktada artık en önemli hedefimiz, istihdamımızı, var olan Avrupa ve Orta Doğu ülkelerindeki başarılarımızı artırmak ve BDT (Bağımsız Devletler Topluluğu) ülkelerine açılmaktır. Avrupa’da dünyanın en önemli siber güvenlik pazarlarından İngiltere, Orta Doğu Bölgesi’nde ise Suudi Arabistan öncelikli olmak üzere inorganik büyüme faaliyetlerimiz için adımlar atıyoruz. Türkiye’den doğmuş glokal bir marka olarak bu ülkenin genç yeteneklerinin gelişimini global çapta da desteklemek amacıyla, yurt dışı ofislerimizde de imkanlar sunuyoruz. Finansal karın ötesinde, bu topraklardan çıkmış en büyük siber güvenlik firması olmak bizim en önemli kazancımız olacaktır.” şeklinde sözlerini tamamladı.


Faruk Eczacıbaşı: “Siber güvenlik sektörü istikrarlı bir şekilde gelişecek çünkü dijital suçlar gittikçe daha gelişmiş ve karmaşık hale geliyor.”

Konuşmasında, suçun ve çeşitlerinin dünyanın hiçbir yerinde azalmadığını vurgulayan Cyberwise Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı; “Hatta gittikçe daha karmaşık hale gelmeye başladı. Siber güvenliğin çok büyük ve çok önemli bir geleceği olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Selahattin Zoralioğlu “Siber güvenlik sektöründe ciddi büyüme potansiyeli görüyoruz”


Özel sermaye fonu olarak siber güvenlik sektöründe yatırım yapma kararının arkasındaki nedenleri açıklayan Taxim Capital Kurucu ve Yönetici Ortağı Selahattin Zoralioğlu ise şunları söyledi: “Taxim Capital olarak büyüme odaklı bir fonuz. Ciddi büyümenin olduğu, o fırsatı görebildiğimiz alanlara yatırım yapmak istiyoruz. Siber güvenlik de bu alanlardan biriydi. Katma değer zincirinde bir yanda üreticiler; yani ürün geliştiriciler, teknoloji sağlayıcılar var. Diğer yanda ise, Türkiye gibi ülkelerde pazara girişi sağlayan ürün ve teknolojilerin pazarlamasında ve satışında destek sağlayan distribütörler ve aralarında Cyberwise’ın da olduğu müşterilerin iş ortağı olan entegratörler bulunuyor. Hızlı büyüme potansiyelinin yanı sıra, çok fragmente, çok fazla küçük oyuncunun bulunduğu siber güvenlik sektöründe bir konsolidasyonla sadece Türkiye’de değil, Doğu Avrupa dahil tüm bölgede ciddi bir büyüklüğe ulaşabileceğimizi ve siber güvenlik alanında önemli bir değer yaratabileceğimizi fark ettik. Böylece Cyberwise markasının bir parçası olduk. Siber güvenlik alanına yatırım yapmış olmaktan oldukça memnunuz.”



Cyberwise Hakkında: Siber güvenlikte glokal bakış açısına ve toplam 30 yılı aşkın tecrübeye sahip iki öncü firma Biznet ve Securrent, ortaklık yapısına özel sermayeli fon yönetim şirketi Taxim Capital’in de dahil olduğu birleşmeyle, Cyberwise markasını 2020 yılında duyurdu. Bölgesel liderlik hedefi doğrultusunda siber güvenlik sektörünün güçlü şirketlerinden Innovera’yı da bünyesine katan Cyberwise; siber güvenlik alanında, danışmanlık, ürün satışı, teknik destek ve yönetilen hizmetlerden oluşan, uluslararası standartlarda “Tek Adres” iş modeliyle hizmet vermektedir. Türkiye’nin en büyük siber güvenlik çözüm sağlayıcısı olarak İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra Dubai ve Hollanda ofisleri bulunan Cyberwise, 3 ülkede toplam 250 çalışanıyla 750’den fazla kurumsal müşteriye hizmet sağlıyor.

410 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page